Enebolig Øvre Movei

Totalrenovering og tilbygg til opprinnelig ferdighus

Prosjekttype

Småhus

Oppdragsgiver

Privat

Areal

Ca. 177 m2 BRA, inkl. tilbygg

Status

Ferdigstilt

Det opprinnelige huset på eiendommen var et ferdighus oppført i 1989 som ligger på en eiendom på Nesodden med nydelig utsikt mot Bunnefjorden og Oslo.

Beboerne hadde behov for mer areal og i tillegg ønske om en mer funksjonell planløsning med hovedfunksjoner på inngangsplanet, samt en generell oppgradering av eksisterende bolig. Huset hadde også behov for bedre kontakt med hagen og en mer innbydende inngangssituasjon.

Behovet for mer areal ble løst ved å oppføre et tilbygg mellom huset og veien. Dette løste både at alle hovedfunksjoner fikk plass på inngangsplanet, og la til rette for en romslig og fin inngang og gårdsplass. I tillegg fikk eksisterende bolig en mer åpen, lys og funksjonell planløsning. Store skyvedører i glass skaper god kontakt med omgivelsene. Det opprinnelige valmede taket ble byttet ut med et saltak med knappe detaljer som innvendig er åpent opp til mønet.

Av estetiske og vedlikeholdsmessige årsaker ble Kebony valgt som fasadekledning, både på opprinnelig bolig og på tilbygget. For å få kontrast mellom volumene fikk opprinnelig bolig en brent variant (Shou Sugi Ban), som gir en helt kullsort overflate, og tilbygget fikk originalvarianten som etterhvert blir sølvgrå.

Med disse grepene tilpasser boligen seg svært godt til nærområdet og familien har fått en langt mer funksjonell, vakker og bærekraftig bolig.

Foto:
Melissa Hegge